Produk Herbalife Malaysia

216563_1850548917866_1622291_n.jpg

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Nama saya Nurliyana, biasa orang panggil Yana je. Saya merupakan distributor untuk produk Herbalife di Malaysia sejak dari tahun 2006 lagi. Semuanya bermula bila saya lihat macam mana mak saya yang saya tengok pernah cuba macam-macam cara nak turun berat badan, cakap je cara apa, diet tak makan nasi berbulan-bulan, pergi slimming centre sana sini sampai berabis puluhan ribu ringgit, produk tak payah cerita, macam-macam jenis produk beliau cuba tapi susah sangat nak turun.

Tapi bila beliau berjaya turun lebih dari 20kg* saya rasa sangat terkejut dan excited. Kawan-kawan pon mula tanya, “Eh mak kau tu slim betul kan sekarang, macam mana dia buat?”, saya happy sangat untuk share macam mana dia turun. Beliau hanya tukar sarapan dan makan malam dengan protein shake Herbalife dan ada coach yang pantau progres beliau.

Start daripada situ, saya pon mula berkongsi tentang cara mak saya turun dan mula bantu rakan-rakan saya yang nak turun berat dan bertukar ke arah gaya hidup yang lebih sihat. Bermula la perjalanan saya sebagai coach dan saya mula pergi ke seminar dan training untuk mantapkan ilmu di dada.

Alhamdulillah sudah lebih dari 9 tahun saya bantu ramai sangat orang untuk ubah kehidupan mereka ke arah gaya hidup yang lebih sihat dan baik, ramai yang happy sangat sebab dapat result yang mereka nak. Saya sentiasa percaya yang hidup ini bukan tentang apa yang kita dapat tapi lebih kepada tentang apa yang kita beri.

Produk Herbalife Malaysia hanya boleh didapati dari coach-coach yang berdaftar sahaja, tiada dijual dekat kedai-kedai atau supermarket. Jika anda ingin mendapatkan produk Herbalife dan mulakan program untuk turun berat, boleh dapatkan dari saya. In sha Allah saya akan buat yang terbaik untuk pastikan anda dapat result yang diingini. Saya akan bantu anda untuk set matlamat, kekal konsisten dan bersemangat serta pelan pemakanan yang anda perlu ikut. Boleh hubungi saya di :

Nurliyana Bt. Mohd Saiful

Tel / Whatsapp / Mesej : 0102875130

Facebook : Yana Saiful

Instagram : Yana_fit_mama

8078US_WellnesCoach_lrg_full

*Kesan tidak tipikan dan bergantung kepada individu.

**Produk Herbalife bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Beli herbalife online

Pakej dan senarai harga produk Herbalife Malaysia

Bismillah.

Lately ni ramai yang tanya tentang pakej dan senarai harga produk Herbalife Malaysia. Kebanyakan akan tanya “Coach Yana, nak beli produk Herbalife la, berapa harga satu set?”

Pakej dan Harga produk Herbalife Malaysia

Pakej dan Harga produk Herbalife Malaysia

MATLAMAT TURUN BERAT YANG JELAS DENGAN PRODUK HERBALIFE

Tu satu soalan yang susah nak jawab sebenarnya lagi-lagi kalau saya tak berapa tahu apa matlamat orang tu. Yela nak turun berat badan ke? Nak turun berat pon ada macam-macam jenis. Nak kecilkan peha ke atau nak buang lemak perut? Saya bukan hanya sekadar jual produk Herbalife je, tapi saya bagi servis sebagai seorang coach untuk bantu orang turun berat badan.

Biasanya saya akan buat sedikit soal-jawab dulu untuk nak tahu tabiat atau gaya hidup orang tu :

  1. Serius ke? atau saje-saje nak tahu.
  2. Nak turun berat berapa kg?
  3. Pernah cuba apa-apa cara ke untuk turun berat?
  4. Berhasi ke tidak? Kalau tidak, kenapa tak berhasil?
  5. Kenapa sekarang decide betul-betul nak commit untuk turun berat?

Daripada jawapan orang tu, biasanya saya dah boleh agak tabiat & gaya hidup dia macam mana. Kenapa dia susah nak turun berat, apa yang dia kena ubah dan sebagainya.

Then saya akan buat wellness evaluation, check berapa berat, BMI, peratus lemak, air, otot, umur metabolik dan lemak visceral. Saya akan kirakan sekali kadar metabolik dia, bergantung pada berapa banyak die exercise dan beberapa perkara lagi. Biasanya saya akan set appointment untuk buat wellness evaluation tapi kalau yang jauh saya akan kirakan dulu kadar metabolik then minta dia bagi berat dan tinggi.

Harga Herbalife Malaysia

Haa bila dah dapat segala details ni, barulah saya akan merangka program dan pakej produk Herbalife yang bersesuaian dengan orang tu. Saya akan sediakan sekali menu diet / pelan pemakanan yang dia perlu ikut based on dia punya kadar metabolisme.

Sebab setiap orang berbeza, matlamat pon berbeza. Ada yang berat ok, tapi lemak tinggi, ada yang berat tinggi, tapi sebab otot, peratus lemak ok je, ada yang kurang air, ada yang metabolisme rendah, so macam-macam perkara nak kena ambil kira sebelum mereka start program Herbalife ni.

Harga produk Herbalife ni pon ada banyak sebenarnya

  1. Diskaun 25%,
  2. Diskaun 35%
  3. Diskaun 42%
  4. dan paling tinggi 50%.

Biasanya untuk harga produk Herbalife ni, memang saya akan tanya dulu berapa bajet orang tu, dan saya akan sesuaikan dengan matlamat dia. Sebab saya betul-betul fokus untuk bantu orang dapatkan result.

Lepas tu bila dah mulakan program dengan produk Herbalife, saya akan track your progress, biasanya untuk awal-awal dalam seminggu sekali kita akan timbang dan check progress macam mana, then lepas tu 2 minggu / sebulan sekali kita akan timbang dan perbaiki menu diet dan lain-lain. Kalau cuba-cuba nak tipu-tipu tu, tak ikut meal plan memang siaplaah *coach pegang rotan hehe

Basically macam tula cara saya coaching orang, dan hasil daripada analisis tabiat gaya hidup, cara pemakanan, kira kadar metabolik dan meal plan / menu diet yang bersesuaian dengan orang tu, kebanyakan orang yang saya coach alhamdulillah dapat hasil yang best sangat dengan produk Herbalife ni.

Ni adalah antara mereka-mereka yang saya pernah coach dan alhamdulillah dapat result yang sangat best 🙂 :

 

Harga produk herbalife malaysia

testimoni

Mulakan program produk herbalife anda hari ini

Jadi kalau anda berminat nak dapatkan produk Herbalife beserta coaching yang ohsem pada harga yang bersesuaian dengan bajet anda, siap boleh dapat free gifts dan macam-macam lagi hadiah yang best, bolehlah contact saya ye :

Jurulatih Herbalife : Coach Yana

Tel / Whatsapp : 0102875130

Facebook : Yana Saiful

Instagram : yana_fit_mama

Berapa kadar waktu bersenam yang bagus?

Bismillah.

10fit-600

Semua orang tahu bersenam tu memang bagus dan penting untuk kesihatan badan. Tapi memang ada konflik terutama dari pakar-pakar fitness dan kesihatan ni pasal kuantiti bersenam terhadap kehidupan kita. Kita tak dapat ukur sikit sangat ke, atau terlebih bersenam ke, ada yang cakap kalau bersenam terlebih-lebih ni tak elok la, dan macam-macam lagi.

Persoalanya, berapa banyak kurang atau terlebih bersenam? Continue reading

Masalah berat badan ke masalah lain?

Bismillah.

Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin kalau ada salah silap sepanjang perkenalan. Mana tahu ada terkasar bahasa ke, terguris hati or apa-apa je mintak ampun mintak maaf ok.

Lepas seminggu raya ni, dah ada beberapa kenalan yang mula contact untuk mulakan program. Baju beli time bulan puasa dah mula ketat dah. Terlebih makan time open house la tu hehe. Sepanjang lebih 7 tahun dah saya coach orang, yang start program dengan saya semuanya akan cakap yang mereka ada masalah berat badan.

Tapi persoalanya adakah tu masalah yang sebenarnya?

Berat badan tak pernah bermasalah. So kalau mereka bukan ada masalah berat bedan, apa masalah mereka?

Continue reading

Why we keep going

Bismillah.

Bulan Ramadhan ni memang best sangat coach orang, sebab semuanya dapat result yang best-best. Yeay I’m a happy coach 🙂 Satu sebab ialah bulan puasa kan, sepatutnya memang makan lagi kurang dari biasa, nafsu nak makan pon lagi senang nak kawal dan lebih disiplin ikut pelan yang coach bagi. So nak ucapkan congratulates to all of them *clap-clap

11014678_10206049010778716_5756477003996946151_n 11425502_10206070383873030_9100583696972782831_n

Continue reading