Eeee…taknak lah aku

Bismillah.

Haa..sape suruh buat blog. Kan dah rase kene update. Haha.

Hari ni jalan2 kat pavilion. I saw my dream car, Bentley. What’s ur dream car ? Ke…xde ?

20120312-180134.jpg
<br

Hehe. Have u ever felt afraid of dream big ? Ingat lagi masa kecik, aku rase aku boleh buat semua benda. Pagi , jadi DOKTOR. Malam, bukak tusyen. Woww, ambitious x aku ? Haha.

But, as we grew older, sometimes banyak dreams yg kite rasa impossible to achieve. Tp to comfort our feelings, we sometimes say “Alaa…xpelah. Kalau ada banyak keje pon buat ape. Xde masa utk keluarga” Continue reading

9 bulan :)

Bismillah.

Banyak sangat ke yang aku nak luahkan sampai nak buat blog. Tak pun sebenarnya. Saje je.

Tajuk 9 bulan ni simbolik aku tgh pregnant ke? tak tak.. (tp pls doa aku pregnant laju2)

9 bulan menjadi isteri sebenarnya 🙂 

Tapi sebenarnya duduk sekali dgn suami ni baru 5 bulan. Anyways, this is the best 9 months of my life. Tq Allah.

Apa yang best bila dah kahwin? suami la. Iman ni sebelum kahwin die “mamat tenang”. Semua cool je. Memang tu antara reasons why I atracted to him. Semua benda nampak very possible to handle. Tapi lepas kahwin, sifat ketenangan die kadang kadang menimbulkan kegeraman. Yela, Aku kan agresif. Bile buat Herbalife je. Aku suke “ok next?”. Kadang kadang die susah catch up. haha. So, energy tak match.

Cara mudah aku selesaikan dulu :“ok taknak sudah. biar kte buat sendiri”

But now, we talk more. When we talk more, we resolve conflicts, then we are not stresses. So, proses mengenali sometimes VERY CHALLENGING. But, it’s so worth it.

Tapi serious best, kahwin 🙂 Especially when Allah pinjamkan freedom of time, money and health. Alhamdulillah, we have went to 10 honeymoons so far. Continue reading