Perfect life !

Bismillah. Alhamdulillah, akhirnya ada masa nak update blog ni, 2-3 hari nih memang penuh sangat dengan trainings,events,meetings and appointments. Sepanjang pergi events and trainings, best sangat dapat dengar banyak sharing dari speaker-speaker yang memang amazing and ohsem, bile tengok diorang-diorang ni rase macam woooowww, how perfect their life! Continue reading

alhamdulillah, sukeeenye! :)

Bismillah.

ok, dah bersarang blog ni kan. haha. kering jugak idea, tak tahu nak update ape.

Last STS PULLMAN , aku suke bile guest speaker Ibu Kristina cakap :

“Kita harus berdoa untuk jadi orang yang bermanfaat, bukan orang yang kaya sahaja” 

I agree with this statement. Some people say ade je orang yang berjaya buat bisnes tp tak habis SPM.

Ade orang kata belajar je dulu, takyah nak buat part time2 ni. Macam2. Setiap orang ade peranan di

dunia. Walaupun mungkin kite kurang berjaya dari segi kerjaya,

but we can always contribute somtehing to the world. Just by giving support to our family, friends, kte

dah jadi tempat yang mereka selesa utk bercerita apa2. Sometimes, Allah answer our doa in so many

different ways.  Continue reading